Loading...

05/03/2016

Viherrakentaminen on ammattilaisen työtä

Viherrakentamisella tarkoitetaan pihojen, puistojen ja koristepuutarhojen ja muiden istutusten rakentamista ja hoitoa. Viherrakentamisella saat alueesta tyylikkäitä, toimivia, kauniita ja viihtyisiä. Nykyään viherrakentamiseen kuuluvat myös betoni- ja luonnonkivityöt, puurakentaminen, vesirakenteet ja jopa maanrakennustyöt. Ekologisessa rakentamisessa viherrakentamisella on olennainen osa. Viherrakentaminen vaatii erikoisosaamista, ja siksi se on ammattilaisten työtä. Viherrakentamiseen kuuluvat sekä pienet yksityiskohdat että laajat kokonaisuudet.

Viherrakentaminen sisältää

Toimiva ja hyvin suunniteltu viherrakentaminen alkaa maanrakennustöillä. Maanrakennustöihin kuuluvat viherrakentamiselle tärkeät rakenteiden pohjatyöt, maaston pintojen muotoilu ja pintavesien ohjaus haluttuun paikkaan. Viherrakentamiseen kuuluu myös mullan ja muiden kasvua edistävien maa-ainesten siirto ja tasaaminen tontille. Maanrakennustöiden jälkeen aloitetaan istutustyöt ja kasvien siirtotyöt. Yksi tärkeimpiä viherrakentamisen perusteita ovat huolellisesti rakennetut nurmialueet ja niiden kunnostustyöt. VK-Tekniikan kautta saat niin kylvö– kuin siirtonurmikotkin. Meidän kauttamme saat myös ammattilaisten tekemät pihakiveykset, laatoitukset ja kiviaiheet. Verkostomme kautta onnistuu myös terassien teko sekä kesäkeittiöt.

Viherrakentaminen

Viherrakentamisen materiaalit

Tilatessasi viherrakentamisen VK–Tekniikalta takaamme sen, että käytetyt materiaalit ovat laadukkaita ja työskentely tehokasta sekä asianmukaista. Noudatamme luonnollisesti myös nykyaikaisia työturvallisuusmääräyksiä. Meiltä saat toiveidesi mukaisen pihan suunnittelusta toteutukseen.

Käytämme viherrakentamisen materiaaleina laadukkaita suomalaisia tuotteita. Pyrimme hankkimaan materiaalit läheltä turhien kuljetuskustannusten ja päästöjen vähentämiseksi ja samalla tuemme lähiseutumme yrittäjiä. Ekologisten materiaalien lisäksi huolehdimme, että jätehuolto työnteon aikana toimii asianmukaisesti. Muun muassa polttoon kelpaavat jätteet kuljetetaan kierrätettäväksi. VK-Tekniikalta saat projektiisi kaikki tarvittavat materiaalit ja tekijät.

Viherrakentamisen toteutus

Viherrakentaminen vaati ammattitaitoa, eikä tekemisen merkitystä pidä väheksyä. Huolella tehty pihasuunnittelu ja toteutus lisäävät kiinteistösi arvoa ja viihtyisyyttä. Tärkeää on huomioida myös Suomen ilmastoon sopivat oikeat kasvivalinnat ja oikeat kasvupaikat. VK-Tekniikka hankkii kasvit lähipuutarhoilta. Hoidon tarpeen suunnittelu tehdään heti alussa: kuinka paljon haluat pihaasi hoitaa, sen mukaan valitsemme ja ehdotamme sinulle kasveja. Kun tilaat viherrakentamisen ammattilaiselta, osaamme suunnitella toiveidesi mukaisesti, miten istutettavat kasvit olisi hyvä sijoittaa. Kasvien sijoittelulla voidaan muun muassa varjostaa pihaa tai taloa halutulta paikoilta ja luoda tuulensuojia sekä näköesteitä. Valinnan mahdollisuuksia on rajattomasti. VK-Tekniikalta saat myös viherrakentamiseen oikeanlaiset koneet pyöräkuormaajista kaivinkoneisiin. Näillä onnistuvat pihojen profiloinnit, kukkaistutukset sekä monet muut työt.
Kun viherrakentaminen tehdään kerralla kunnolla ja hyvin, sitä on helpompi hoitaa ja pitää siistinä jatkossakin. Oikein perustetut nurmikot ja istutukset lähtevät hyvin kasvuun ja ovat pitkäikäisiä.

Pihan rakennustyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Viherrakentaminen

Viherrakentaminen