Loading...

15/02/2016

Salaojitus ja niihin liittyvät työt sekä materiaalit

Salaojitus kannattaa aina teettää ammatilaisella! Näin vältytään kalliilta toimintahäiriöiden aiheuttamilta korjauksilta. VK-Tekniikan kautta saat luotettavat materiaalit sekä huolellisesti toteutetun työn, jotka takaavat laadukkaan ja toimivan salaojajärjestelmän. Myös oikealaiset ja riittävän kokoiset koneet takaavat työn valmistumisen aikataulussa ja kustannustehokkaasti. Salaojia tehtäessä maan alle kaivetaan rei’itetty putki. Putkien tehtävänä on kuivata rakennettavat alueet, esimerkiksi omakotitalojen tontit ja perustukset. Yleisin tehtävä salaojitustyö on vanhan talon salaojasaneeraus, joka useasti kattaa myös sadevesiviemäröinnin ja pihojen saattamisen haluttuun tilaan. Voit huoletta uskoa saneeraustyösi VK-Tekniikan käsiin!

Salaojaputken rakenne

Salaojaputken ulkokuori on pienten reikien peitossa. Reikien tarkoitus on ohjata ympäröivästä maasta tuleva vesi haluttuun paikkaan. Tällaisia haluttuja paikkoja ovat esimerkiksi sadevesiviemärit, salaojakaivot ja avo-ojat. Salaojaputkien materiaalina käytetään yleensä pvc-muovia, polypropeenia ta polyeteeniä. Useimmiten salaojaputket ovat yksi- tai kaksikuorisia. Kaksikuorinen salaojaputki koostuu virtausta tehostavasta sileästä sisäputkesta ja kuormituslujuutta antavasta ulkoputkesta. Salaojaputki toimitetaan yleensä joko kelatavarana tai kuuden metrin kankina. Kaivoja on saatavilla useita eri malleja.

Salaojitus rakennusten yhteydessä

Salaojien tehtävänä on muun muassa omakotitalojen perustusten ja maarakenteiden kuivana pitäminen. Vesi väärässä paikassa voi aiheuttaa mittavia vahinkoja rakenteille. Salaojaputket asennetaan rakennuksen anturan alapinnan tasolle. Niiden tehtävänä on olla estämässä veden pääsy anturan alle sekä sade- ja muiden vesien pääsy kellaritiloihin. Näin salaojat estävät myös roudan aiheuttamia tuhoja. Yleensä salaojat asennetaan paikalleen talon rakentamisen yhteydessä. Kuitenkin salaojat ovat voineet vanhoissa taloissa jäädä asentamatta tai ovat jo niin huonossa kunnossa, että ne on aiheellista uusia. Tällöin talo kaivetaan ympäriltä auki, ja sen ympärille asennetaan salaojaputket, salaojakaivot, patolevyt ja tarvittavat routaeristeet. Salaojaremontin yhteydessä myös maan pinnan profiilit laitetaan siihen kuntoon, että ne ohjaavat pintavedet pois rakennuksen seinustalta. Myös sadevesiviemäröinti on helppo toteuttaa samalla kertaa.

Salaojitus

Salaojitus ja salaojasora

Jotta salaojaputket voidaan eristää muusta maa-aineksesta, käytetään salaojasoraa. Salaojasoran tehtävä on helpottaa veden kulkeutumista salaojaan. Salaojasoran avulla muut maa-ainekset eivät sekoitu keskenään eivätkä ne tuki salaojaa. VK-Tekniikalta saat kaikkiin salaojitustarpeisiisi tarvittavat materiaalit, koneet sekä ammattitaitoisen henkilökunnan! Ota meihin yhteyttä täältä.